DNVGL.no

Kunstig intelligens

Mange studenter velger å bli ingeniør med kompetanse innen kunstig intelligens. Det sies at robotikk og kunstig intelligens er fremtiden, og at vi vil oppleve at mange jobber vil forsvinne som følge av dette, for eksempel kirurger eller fabrikkarbeidere. For sistnevnte yrke har vi sett store endringer allerede, og derfor diskuteres det om det kan være økt fare for færre jobber innenfor visse industrier i fremtiden, og at automatiseringen derfor kan være truende.

Artificial intelligence

Dette behøver ikke nødvendigvis å stemme. Vi behøver nemlig noen som kan utvikle, installere, instruere og bygge disse robotene. Det er her ingeniørene kommer inn, samt de som er utdannet i de respektive yrkene robotene eventuelt skal overta. 

Hva er egentlig kunstig intelligens?

Kort fortalt er kunstig intelligens «intelligente» datasystemer som er i stand til å løse problemer, samt lære av egne feil og erfaringer. Slike datasystemer blir utviklet ved at vi benytter teoretiske og eksperimentelle dataverktøy til å studere intelligent atferd. Resultatene av dette bruker vi til å utvikle intelligente datasystemer. 

En annen side ved kunstig intelligens er at vi skaper algoritmer for å sortere store datamengder. Eksempler på dette kan være algoritmene til søkemotorene som for eksempel Google bruker. Her sorterer søkemotoren ut en mengde informasjon for å gi brukeren en match til det søkeordet han eller hun har skrevet inn i søkefeltet. 

I dag satses det stort på datasystemer og kunstig intelligens, da vi tror at kunstig intelligens er en stor del av vår fremtid. Derfor er det ingen tvil om at det vil være et økende behov for ingeniører på dette feltet.

Kombinerer kunstig intelligens med menneskelig intelligens 

Selv om kirurgens hender kan byttes ut med en maskin, vil vi likevel behøve noen som har kunnskapen til en kirurg for å instruere roboten til å utføre riktig jobb. Vi har allerede sett eksempler der kirurgen selv styrer roboten fra en datamaskin. Se bare denne videoen...

Ingeniører innen kunstig intelligens

Med andre ord trenger vi å kombinere kunstig intelligens med menneskelig intelligens for at jobben skal bli utført riktig. Dette betyr at det i fremtiden vil være et økende behov for ingeniører utdannet innen kunstig intelligens. Som ingeniør på dette feltet vil du være en av dem som kan være med på å skape fremtiden vår. Ønsker du å lære mer om dette emnet, bør du velge studieretninger som datateknologi, robotikk og kybernetikk, informatikk eller andre studier relatert til data- og informasjonsteknologi. 

Ønsker du å utvikle deg som ingeniør?

Ønsker du å utvikle deg som ingeniør innen datateknologi og kunstig intelligens, kan vi i DNV GL hjelpe deg med dette. Enten du er student eller ferdigutdannet ingeniør, vil du ved å bli en del av vårt team bli en del av noe større. 

Vi har et mål om å sikre liv, verdier og miljøet, og derfor gjør vi det mulig for andre selskaper å forbedre sikkerheten og bærekraftigheten i deres virksomheter. Vi jobber globalt. Det vil si at vi opererer i over 100 land med dedikerte fagfolk som hjelper våre kunder med å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere. 

Våre hovedområder er:

Er du en nyutdannet ingeniør innen datateknologi, kunstig intelligens eller noen av de ovenstående områdene, har vi noen unike karrièremuligheter å tilby. Vi mener at en karrière utgjør en lang prosess, der en skal lære mye på veien. Hos oss vil du få muligheten til å styre din egen karrière og dine egne mål, og vi ønsker du skal være nysgjerrig og læringsvillig. Vi har en karrièremodell som du kan lese mer om her

Vi kan også tilby et trainee program for deg som ønsker trening på ditt felt. 

Søk jobb i DNV GL

Ønsker du å vite mer om hva vi i DNV GL gjør og hvilke ledige stillinger vi har? Vi legger ut alle våre stillinger på LinkedIn og på Finn, og ønsker du å følge med, kan du slå på varsler for dette. I tillegg kan du lese mer om hva vi driver med og hvorfor du bør jobbe hos oss på våre nettsider