DNVGL.no

Eksporterer din bedrift dyrefôr til USA?

”The Food Safety Modernisation Act” er en ny lovgivning for bedrifter som eksporterer mat og dyrefôr til USA. Kurset gir deg innføring i lovverket og gir deg PCQI kvalifiseringen du trenger for å få lov til å eksportere dine produkter.

Kontakt oss

Marianne Pettersson
Training Coordinator

Ønsker du å delta?

Meld deg på her
SHARE:
PRINT:
HACCP

Training Information

Oppsatte kurs

Dato
Sted
Tidspunkt
Pris
Dato
September 2018 (informasjon om dato kommer)
Sted
DNV GL Høvik
Tidspunkt
09:00-16:00
Pris
15 700,-

Mål

I amerikansk lovgivning er det et krav om individuell kvalifisering i forhold til arbeidet med matvaresikkerhet PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Det betyr at du må kunne bevise at du har mottatt nødvendig kompetansen for å leve opp til loven. Kvalifiseringen får du gjennom å delta på vårt tre dagers kurs på Gardermoen med en engelsktalende FDA utdannet kursholder. 

Innhold

Kurset tar for seg de kravene som står i lovverket og som brukes av det amerikanseke Food & Drug Administration (FDA). Gjennom to og en halv dag får du en innføring i alt din bedrift må være oppmerksom på, før du starter eksport av varer til det amerikanske markedet. Vi dekker blant annet: 

  • Introduksjon til forebyggende kontroll
  • Oversikt over matvaresikkerhetsplaner
  • GMP og andre forutsetningsprogrammer
  • Biologiske farer for matvaresikkerheten
  • Kjemiske, fysiske og økonomisk motiverete farer 
  • Analysemetoder og forebyggende kontroller
  • Verifikasjon, validering og registreringsprosedyrer
  • Tilbakekallelsesprosedyrer
  • Oversikt over de ulike forordningene

Målgruppe

Alle medarbeidere i virksomheter som eksporterer fôr til USA. Kurset er også lagt opp for kvalitets – og utviklingsmedarbeidere, revisorer innen matvaresikkerhetsområdet og medarbeidere i virksomheter i leverandørkjeden til fôrindustrien, feks innen oppbevaring og distribusjon. Har du spørsmål om kurset er vi tilgjengelig på tlf.