DNVGL.no

Eksporterer din bedrift dyrefôr til USA?

HACCP

”The Food Safety Modernisation Act” er en ny lovgivning for bedrifter som eksporterer mat og dyrefôr til USA. Kurset gir deg innføring i lovverket og gir deg PCQI kvalifiseringen du trenger for å få lov til å eksportere dine produkter.

Mål

I amerikansk lovgivning er det et krav om individuell kvalifisering i forhold til arbeidet med matvaresikkerhet PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Det betyr at du må kunne bevise at du har mottatt nødvendig kompetansen for å leve opp til loven. Kvalifiseringen får du gjennom å delta på vårt tre dagers kurs på Gardermoen med en engelsktalende FDA utdannet kursholder. 

Innhold

Kurset tar for seg de kravene som står i lovverket og som brukes av det amerikanseke Food & Drug Administration (FDA). Gjennom to og en halv dag får du en innføring i alt din bedrift må være oppmerksom på, før du starter eksport av varer til det amerikanske markedet. Vi dekker blant annet: 

  • Introduksjon til forebyggende kontroll
  • Oversikt over matvaresikkerhetsplaner
  • GMP og andre forutsetningsprogrammer
  • Biologiske farer for matvaresikkerheten
  • Kjemiske, fysiske og økonomisk motiverete farer 
  • Analysemetoder og forebyggende kontroller
  • Verifikasjon, validering og registreringsprosedyrer
  • Tilbakekallelsesprosedyrer
  • Oversikt over de ulike forordningene

Målgruppe

Alle medarbeidere i virksomheter som eksporterer fôr til USA. Kurset er også lagt opp for kvalitets – og utviklingsmedarbeidere, revisorer innen matvaresikkerhetsområdet og medarbeidere i virksomheter i leverandørkjeden til fôrindustrien, feks innen oppbevaring og distribusjon. Har du spørsmål om kurset er vi tilgjengelig på tlf.

Mål

I amerikansk lovgivning er det et krav om individuell kvalifisering i forhold til arbeidet med matvaresikkerhet PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Det betyr at du må kunne bevise at du har mottatt nødvendig kompetansen for å leve opp til loven. Kvalifiseringen får du gjennom å delta på vårt tre dagers kurs på Gardermoen med en engelsktalende FDA utdannet kursholder. 

Innhold

Kurset tar for seg de kravene som står i lovverket og som brukes av det amerikanseke Food & Drug Administration (FDA). Gjennom to og en halv dag får du en innføring i alt din bedrift må være oppmerksom på, før du starter eksport av varer til det amerikanske markedet. Vi dekker blant annet: 

  • Introduksjon til forebyggende kontroll
  • Oversikt over matvaresikkerhetsplaner
  • GMP og andre forutsetningsprogrammer
  • Biologiske farer for matvaresikkerheten
  • Kjemiske, fysiske og økonomisk motiverete farer 
  • Analysemetoder og forebyggende kontroller
  • Verifikasjon, validering og registreringsprosedyrer
  • Tilbakekallelsesprosedyrer
  • Oversikt over de ulike forordningene

Målgruppe

Alle medarbeidere i virksomheter som eksporterer fôr til USA. Kurset er også lagt opp for kvalitets – og utviklingsmedarbeidere, revisorer innen matvaresikkerhetsområdet og medarbeidere i virksomheter i leverandørkjeden til fôrindustrien, feks innen oppbevaring og distribusjon. Har du spørsmål om kurset er vi tilgjengelig på tlf.

Oppsatte kurs

Dato Sted Tidspunkt Pris
Dato
September 2018 (informasjon om dato kommer)
Sted
DNV GL Høvik
Tidspunkt
09:00-16:00
Pris
15 700,-