Eksporterer din bedrift dyrefôr til USA?
”The Food Safety Modernisation Act” er en ny lovgivning for bedrifter som eksporterer mat og dyrefôr til USA. Kurset gir deg innføring i lovverket og gir deg PCQI kvalifiseringen du trenger for å få lov til å eksportere dine produkter.
Kontakt oss
Ønsker du å delta?
Meld deg på her
Training Information
Oppsatte kurs
Mål
I amerikansk lovgivning er det et krav om individuell kvalifisering i forhold til arbeidet med matvaresikkerhet PCQI (Preventive Controls Qualified Individual). Det betyr at du må kunne bevise at du har mottatt nødvendig kompetansen for å leve opp til loven. Kvalifiseringen får du gjennom å delta på vårt tre dagers kurs på Gardermoen med en engelsktalende FDA utdannet kursholder.
Innhold
Kurset tar for seg de kravene som står i lovverket og som brukes av det amerikanseke Food & Drug Administration (FDA). Gjennom to og en halv dag får du en innføring i alt din bedrift må være oppmerksom på, før du starter eksport av varer til det amerikanske markedet. Vi dekker blant annet:
- Introduksjon til forebyggende kontroll
- Oversikt over matvaresikkerhetsplaner
- GMP og andre forutsetningsprogrammer
- Biologiske farer for matvaresikkerheten
- Kjemiske, fysiske og økonomisk motiverete farer
- Analysemetoder og forebyggende kontroller
- Verifikasjon, validering og registreringsprosedyrer
- Tilbakekallelsesprosedyrer
- Oversikt over de ulike forordningene
Målgruppe
Alle medarbeidere i virksomheter som eksporterer fôr til USA. Kurset er også lagt opp for kvalitets – og utviklingsmedarbeidere, revisorer innen matvaresikkerhetsområdet og medarbeidere i virksomheter i leverandørkjeden til fôrindustrien, feks innen oppbevaring og distribusjon. Har du spørsmål om kurset er vi tilgjengelig på tlf.