Målgruppe
Kurset passer for ledere, personer med ansvar for trygg mat og kvalitet, laboratoriepersonell og HACCP-medarbeidere.Forkunnskaper
Det kreves ingen forkunnskaper for å ha utbytte av kurset, men det er en fordel om man har erfaring fra industrien og kjenner eksisterende systemer og prosesser i egen bedrift.Innhold
HACCP er en internasjonalt anerkjent metode for å styre risiko i forbindelse med mattrygghet. HACCP-kravet gjelder for alle virksomheter som lagrer, produserer eller selger næringsmidler. Det legges vekt på å vise hvordan bedriftene kan etablere et hensiktsmessig HACCP-system med utgangspunkt i eksisterende styringssystem.Temaer i kurset:
- Lovkrav og viktige forutsetninger
- Roller og team
- HACCP – metodikken
- Integrering av HACCP i et styringssystem
Kurset vil også kunne danne utgangspunkt for bedriftens BRC- eller ISO 22000-sertifisering. Deltakerne vil etter fullført kurs ha et godt grunnlag for å etablere HACCP-system i egen bedrift og følge opp og utvikle dette.