DNVGL.no

Næringsmiddeltrygghet - ISO/FSSC 22000

ISO 22000 og FSSC 22000 er standarder som setter fokus på matvaretrygghet i hele matkjeden fra produksjon til forbruker. Kurset skal gi deltakerne oversikt over de prinsipper, begreper og krav som ligger i disse standardene.

Kontakt oss

Marianne Pettersson
Training Coordinator

Ønsker du å delta?

Meld deg på her
SHARE:
PRINT:
GLOBAL G.A.P. Compound Feed Manufacturing

Training Information

  • Varighet:

    1 dag

  • Forutsetninger:

    Det forutsettes grunnleggende kjennskap til HACCP-systemets oppbygging i henhold til Codex Alimentarus.

Oppsatte kurs

Dato
Sted
Tidspunkt
Pris
Dato
28.september 2017
Sted
Høvik
Tidspunkt
09:00-16:00
Pris
4.900,-

ISO 22000 er en internasjonal standard for styringssystemer for næringsmiddeltrygghet. Alle organisasjoner direkte eller indirekte knyttet til verdikjeden for næringsmidler kan sertifiseres etter ISO 22000. FSSC 22000 er en GFSI-godkjent sertifiseringsordning for produksjon av trygg mat som bygger på krav til styringssystem i henhold til ISO 22000 og krav til grunnforutsetninger i henhold til ISO 22002-1.  Alle organisasjoner som driver med produksjon av næringmidler kan sertifiseres etter FSSC 22000.​

Målgruppe

Kurset passer for personer med ansvar for trygg mat,  leder og medlemmer i HACCP-grupper, og andre som ønsker å forbedre styringen med trygg mat. Det er ingen formelle krav til forkunnskaper, men det er en fordel å ha litt erfaring med HACCP.


Formål

​Kurset skal gi en helhetlig forståelse for oppbygging og drift av  et styringssystem i henhold til ISO 22000 og FSSC 22000.  


Innhold

 

Kurset omfatter følgende temaer:

 
  • Bakgrunn og omfang
  • Hovedkrav og styringsprinsipper i ISO 22000
  • Hovedkrav til grunnforutsetninger i ISO 20002-1
  • Rollen til gruppe for næringsmiddeltrygghet
  • Hvordan lykkes med ISO 22000 og FSSC 22000
Kurset gjennomføres som forelesning med bruk av eksempler og oppgaver. Kurset tilbys også som bedriftsinternt kurs. Ta kontakt med oss for å høre hvordan vi kan støtte din bedrift med kompetanseheving på dette området.