At alle ansatte har det samme begrepsapparatet og forståelse for risikoelementer er en forutsetning for god håndtering av risiko for fiskerømming på et oppdrettsanlegg.
Målet med kurset
Etter kurset skal du være i stand til å identifisere risiko for rømming på anlegget og håndtere denne i tråd med kravene i NYTEK standarden.
Innhold
Kurset setter fokus på risikoene som finnes i tilknytning til oppdrettsanlegget, og hvordan disse kan håndteres slik at kravene i NYTEK standarden ivaretas.
Hovedelementene i kurset er:
- Hvorfor du skal ha fokus på rømming
- Kravene i NYTEK standarden med hensyn til rømming og hvordan de berører deg
- Hva påvirker risikoen for rømming? Bilder og video fra hendelser
- Bevisstgjøring og erkjennelse: En praktisk øvelse i internkommunikasjon. Hva er viktig å vite for ikke å bli misforstått?
- Kartlegging av risikoforståelse på egne lokaliteter: Daglig risiko gjennom operasjoner, risiko påført av underleverandører og miljø
- Tiltak, hva kan du gjøre og hvilke ressurser er tilgjengelig?
Bedriftsinternt kurs
Kurset leveres bedriftsinternt og gjennomføres i løpet av en dag. Vi sender en kursholder til deres lokaler.